Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhunyt a német futball világbajnok

MTI
2002.06.17. 18:37
Elhunyt Fritz Walter, a német válogatott legendás labdarúgója. Az egykori csatárt 81 éves korában, otthonában érte a halál.

Ő volt az 1954-es világbajnok együttes kapitánya, amely a berni döntőben a magyar aranycsapatot győzte le 3-2-re. Pályafutása során 61-szer lépett pályára hazája színeiben, s ezalatt 33 gólt szerzett.

A nemzeti csapatban eltöltött 18 év alatt válogatottságainak száma jóval meghaladhatta volna a 100-as álomhatárt, de a második világháború alatt és után a labdarúgás hosszú időre a háttérbe szorult Németországban. Mivel a játék lekerült a napirendről, Waltert behívták ejtőernyősnek, és a csatákban szerzett repülős élményeinek hatására soha többé nem volt hajlandó légi úton mérkőzésre utazni. Walter az 1954-es vb-siker után nem vállalt több válogatott fellépést, de Sepp Herberger szövetségi kapitány 4 év múlva rávette a visszatérésre. Így 37 évesen az elődöntőbe jutott csapatával a svédországi vb-n. Az 1. FC Kaiserslauternnel kétszer nyert bajnokságot (1951, 1953), s klubja hálából róla nevezte el 41 269 férőhelyes arénáját.