Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország bemutatta Eb pályázatát

MTI
2002.06.19. 19:31
A svájci Nyonban, az Európai Labdarúgó Szövetség székhelyén sor került a 2008-as Európa-bajnokság május 31-iki határidőre benyújtott pályázatainak "élő" átadására.

Valamennyi résztvevő, köztük negyedikként Magyarország, 5-5 percben mutatta be Eb-terveit. A prezentáción Bozóky Imre MLSZ-elnök és Makray Balázs projektigazgató népszerűsítette a magyar kandidálást, míg videofelvételről Jánosi György sportminiszter megerősítette, hogy a kormány is támogatja a rendezést.

Az UEFA szemlebizottsága szeptember 23. és 27. között látogat Magyarországra, hogy megtekintse a lehetséges helyszíneket.

Az Eb-rendezésre Magyarország mellett az osztrák-svájci, a bosznia-hercegovinai - horvát, a görög-török és a skót-ír duó, illetve a dán-finn-norvég-svéd kvartett és Oroszország pályázik. Az európai szövetség december 13-án dönt a hat év múlva esedékes kontinensbajnokság helyszínéről.