Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint egymilliárdos bevételre számít a labdarúgó liga

MTI
2002.07.11. 20:10
A Magyar Labdarúgó Liga 1.1 milliárd forintos bevételre számít a 2002/2003-as bajnoki idény vagyonértékű jogainak eladásából.
A 36 NB I-es és NB I/B-s csapat közösen értékesítheti a televíziós és a rádiós közvetítési jogokat, s a befolyó összegből az élvonal 80, a másodosztály 20 százalékban részesül. A bajnokságok nevének eladása a ligát illeti.
A számítások szerint a legjobb elsőosztályú csapatok 140-150, a leggyengébb 35 millió forint körüli éves bevételre számíthat az NB I-ben. A másodosztályban 15, illetve 5 millió a két szélső határérték.
A liga csütörtöki közgyűlése arról is határozott, hogy a mérkőzések másodlagos közvetítési joga az érintett klubokat illeti, tehát a bajnoki találkozók felvételét az együttesek a regionális televízióknak, illetve az internetes szolgáltatóknak a fordulókat követő egy-két napon belül eladhatják.
Végezetül az eddigi elnök Demján Sándor és igazgató Muszbek Mihály további bizalmat kapott.