Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordösszegért igazolta le a Manchester Ferdinandot

MTI
2002.07.22. 18:40
Rio Ferdinand sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, így ötéves szerződést kötött a Manchester Uniteddel. A vasárnapi hírekhez képest újdonságnak számít, hogy elképzelhető: 30 helyett 33.3 millió fontot kap érte a Leeds United.
Az M.U. napokon belül 15 milliót utal át a válogatott védő korábbi klubjának, majd jövő júliusig újabb 14.3 milliót. Újabb 4 millió kerülhet a Leeds United számlájára, ha a Manchester United és Ferdinand nagy sikereket ér el.
A 23 éves klasszis átigazolási díja brit rekord. A korábbi csúcsot szintén a manchesteri sztárcsapat tartotta: tavaly nyáron 28.1 millióért vette meg a Laziótól az argentin Juan Sebastian Verónt.
Rio Ferdinandot 2000 novemberében 18 millió fontért engedte el a West Ham United, s ő hamarosan a leedsiek egyik legjobbjává vált.