Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Scolari szerint Ronaldo soha nem lesz a régi

MTI
2002.07.29. 09:50
Meglepő és váratlan nyilatkozatot tett Luiz Felipe Scolari: a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, hogy Ronaldo már sohasem lesz a régi.

- Nincs szászázalékos fizikai állapotban és nem is lesz - mondta a szakvezető egy helyi rádiónak. - Ráadásul néha úgy viselkedett, mint egy elkényeztetett gyerek. A vb-n több alkalommal is szólnom kellett neki, hogy ne legyen önző.

A világbajnokság brazil gólkirálya nem maradt sokáig adós a válasszal: - Nincs igaza a szövetségi kapitánynak, nem száz, hanem kétszáz százalékos formában vagyok. Az igaz, hogy pokoli nehezen gyógyultam meg, de már teljesen egészséges vagyok, s azt hiszem, ezt a vb-n be is bizonyítottam. Én önző? Nem értem, Scolari miért mond ilyeneket.

Ronaldo 1999. novemberében súlyos térdsérülést szenvedett a Lecce elleni mérkőzésen. Öt hónapig lábadozott, majd 2000. áprilisában lépett újra pályára, de hat perccel a találkozó kezdete után ismét elszakadt a térdszalagja. Azóta többször kellett hosszabb-rövidebb időt kihagynia, végül mégis bekerült a vb-csapatba, s aztán nyolc gólt szerzett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!