Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

32 csapatos gyerektornát szervezett a BLASZ

MTI
2002.08.22. 13:47
32 gyerekcsapat kezdi meg versengését pénteken a budapesti RTK- és Rojik-pályán - előbbi a Péceli utóbbi a Pesti úton van - a Budapesti Labdarúgó Szövetség szervezésében az immáron tizenkettedszer megrendezésre kerülő tornán. Két korosztály, a tíz és tizenegy évesek dönthetik el ekkor, melyik csapat korosztályuk legjobbja.
A tornára ugyan jelentkezett az olasz Milan és az Inter korosztályos csapata is, de a szervezők koncepciója szerint a határon túli együttesek nevezetését tekintették a legfontosabbnak, így az övéket fogadták el. Ennek megfelelően pozsonyi, dunaszerdahelyi, ungvári, marosvásárhelyi csapatokat látnak vendégül. A magyarok közül a Vasas, a BVSC és az Újpest is indul.
A csapatok 16 főt nevezhetnek, a pálya mérete épp fele annak, amelyiken a felnőttek is játszanak a kapuk 5x2-esek.
A tornával együtt szakmai tréning is zajlik, az olimpiai válogatott kapitánya, Róth Antal mellett egy holland UEFA instruktor is előadásokat tart.
A döntőkre vasárnap kerül sor korábbi FIFA játékvezetők közreműködésével.