Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Változik a Bajnokok Ligája kiírása

MTI
2002.09.04. 20:24
Az európai szövetség évente sorra kerülő szakmai fórumán Louis van Gaal, az FC Barcelona trénere kijelentette: a mérkőzésszám csökkentése elősegíti, hogy a csapatok a hazai bajnokságban és a BL-ben egyformán helyt tudjanak állni.

- Egészségtelenül sok találkozón kell szerepelniük a játékosoknak, a program redukálása mindenképpen előnyös lesz a számukra, bár tény, hogy a klubok így kevesebb bevételhez jutnak - mondta. - Örvendetes, hogy az UEFA meghallgatja és megpróbálja megoldani az edzők által felvetett problémákat.

A jelenlegi kiírás alapján a BL első körének 32 csapata a második fordulóban szintén csoporttalálkozókat vív. A módosítás szerint azonban a következő szezontól a nyitó kör után már kieséses rendszerben, a nyolcaddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek.

A szerdai tanácskozáson több szabálymódosító, illetve technikai részletekre vonatkozó javaslat is elhangzott. Az edzők azt szeretnék elérni, hogy a jövőben az eddigi 18 helyett 20 futballistát nevezhessenek egy-egy összecsapásra, s hogy a három helyett négy cserelehetőségük legyen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!