Olivér
4 °C
8 °C

Elindulhat az olasz bajnokság

MTI
2002.09.10. 15:45
Az olasz kulturális és sportminiszter bejelentette, hogy elhárult minden akadály, így szeptember 14-én elkezdődhet a 2002-2003-as labdarúgó-bajnokság.
Hat gazdaságilag stabil helyzetben lévő klubnak (AC Milan, Juventus, Internazionale, AS Roma, Lazio, Parma) köszönhetően sikerült megállapodni azokkal a kisebb csapatokkal, amelyek miatt két héttel elhalasztották a pontvadászat rajtját.
A nagylelkű és gazdag egyesületek vezetői felajánlották, hogy a kontraktussal nem rendelkezők egyszeri részesedést kapjanak a televíziós közvetítésekből származó jövedelmükből.
Eredetileg augusztus 31-én indult volna a Serie A, de nyolc elsőosztályú együttesnek nem sikerült megegyeznie egyetlen fizetős csatornával sem a közvetítési jogok eladásáról, így labilis lett az anyagi helyzetük és emiatt késleltették a bajnokság kezdetét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?