Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orosz kormánytámogatás a 2008-as Eb-re

MTI
2002.09.28. 16:43
Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány 1.6 millió svájci frankot (1.1 millió dollár) különített el a 2008-as labdarúgó Európa-bajnoki pályázat támogatására.

A közelmúltbeli bizonytalanság mögött az állt, hogy a júniusi vb során Moszkvában utcai harcok alakultak ki a válogatott sikertelen szereplése miatt. Ezek során egy fiatal szurkoló életét vesztette.

Az UEFA szemlebizottsága szeptember elején térképezte fel az orosz előkészületeket. A delegáció augusztusban az osztrák-svájci és a dán-finn-norvég-svéd pályázatot vizsgálta, majd Írországban és Skóciában járt, s pénteken fejezte be magyarországi látogatását. Ezután a szakemberek Bosznia-Hercegovinát és Horvátországot (október 7-11.), illetve Görögországot és Törökországot (október 14-18.) veszik górcső alá. Az Eb rendezőjét december 13-án jelölik ki.