Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Negyven szurkolót vettek őrizetbe Utrechtben

MTI
2002.10.04. 12:13
Az Utrecht labdarúgócsapatának vezetői csodálatos estét vártak, ehelyett azzal kell szembesülniük, hogy a holland klub és a lengyel Legia Warszawa fanatikusainak csütörtöki csatái több tízezer eurós kárt okoztak a városban és a stadionban az UEFA Kupa 1. fordulójában rendezett visszavágó során. A rendőrség összesen 40 drukkert vett őrizetbe.
A rendbontás már a mérkőzés előtt elkezdődött, amikor a városközpontban az utrechti huligánok összecsaptak a vendégeket támogató Den Haag-rajongókkal. A vandálokhoz közel kétszáz lengyel csatlakozott, emiatt a lovas rendőrök közbelépésére volt szükség. Több tucat személyt már ekkor letartóztattak, mert a busz- és a vasúti pályaudvaron is jelentős károkat okoztak.
Az esti mérkőzés csak a 7. percig zajlott rendben, ekkor a 4-1-es előnnyel érkező Legia gólt szerzett a válogatott Cezary Kucharski révén. Ezt a lengyelek úgy ünnepelték, hogy rakétákat lőttek a hazai fanatikusok szektorába, akik berontottak a pályára. A játék közel 40 percig állt.
- Rémálom lett a szépnek ígérkező futballestéből. A lehető legrövidebb időn belül meg akarjuk találni a felelősöket - mondta Jan Visser utrechti klubelnök. A Legia 3-1-re nyert, s 7-2-es összesítéssel jutott tovább.