Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Negyven szurkolót vettek őrizetbe Utrechtben

MTI
2002.10.04. 12:13
Az Utrecht labdarúgócsapatának vezetői csodálatos estét vártak, ehelyett azzal kell szembesülniük, hogy a holland klub és a lengyel Legia Warszawa fanatikusainak csütörtöki csatái több tízezer eurós kárt okoztak a városban és a stadionban az UEFA Kupa 1. fordulójában rendezett visszavágó során. A rendőrség összesen 40 drukkert vett őrizetbe.
A rendbontás már a mérkőzés előtt elkezdődött, amikor a városközpontban az utrechti huligánok összecsaptak a vendégeket támogató Den Haag-rajongókkal. A vandálokhoz közel kétszáz lengyel csatlakozott, emiatt a lovas rendőrök közbelépésére volt szükség. Több tucat személyt már ekkor letartóztattak, mert a busz- és a vasúti pályaudvaron is jelentős károkat okoztak.
Az esti mérkőzés csak a 7. percig zajlott rendben, ekkor a 4-1-es előnnyel érkező Legia gólt szerzett a válogatott Cezary Kucharski révén. Ezt a lengyelek úgy ünnepelték, hogy rakétákat lőttek a hazai fanatikusok szektorába, akik berontottak a pályára. A játék közel 40 percig állt.
- Rémálom lett a szépnek ígérkező futballestéből. A lehető legrövidebb időn belül meg akarjuk találni a felelősöket - mondta Jan Visser utrechti klubelnök. A Legia 3-1-re nyert, s 7-2-es összesítéssel jutott tovább.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?