Natália
1 °C
7 °C

Puhl a FIFA játékvezetői bizottságában

Index
2002.10.07. 18:24
Ahogyan a kilencvenes években a pályán játékvezetőként, úgy most sportdiplomataként is a világ elitjébe igyekszik Puhl Sándor, az 1994-es világbajnoki döntő bírája, az MLSZ alelnöke.
A magyar sportvezető ugyanis - aki az utóbbi esztendőben az UEFA megbízásából mát többször ellenőrizte nemzetközi mérkőzések játékvezetőit - tagja lett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői bizottságának.
A játékvezetői bizottság az egyik legtekintélyesebb testület a FIFA bizottságai közül, s a nyári világbajnokság idején is érezhető volt, hogy milyen nagy jelentősége van a tagok munkájának.
Puhl Sándor nagyszerű sikernek számító megbízatása tehát komoly elismerése az egykori kitűnő bíró eredményeinek és munkájának, másrészt nagy diplomáciai siker a magyar futball és a magyar játékvezetők számára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?