Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Blanc mindörökké?

MTI
2002.10.08. 13:49
- Akár fél évre előre is tervezhetnék, de tudom, ez alatt bármi megtörténhet. Tavaly is bejelentettem, hogy visszavonulok, mégis folytattam. Így egyáltalán nem zárom ki, hogy jövő nyáron sem hagyom abba - mondta a Manchester United rutinos francia védője. - Az a legfontosabb, hogy az ember éhes legyen a sikerre, a fejlődésre. Még most is úgy ébredek reggel, hogy alig várom az edzés kezdetét, a mérkőzéseket pedig egyenesen imádom. Pedig nemrég még úgy gondoltam, hogy ezen az őszön már pecázni fogok, a folyóparton pöfékelve várom a kapást...

Blanc "terveit" valószínűleg Sir Alex Ferguson vezetőedző sem ismerte, hiszen nemrég kijelentette: a következő szezonban már az ír John O,Shea lesz Rio Ferdinand állandó társa a védelem tengelyében.

A hezitáló 36 éves hátvéd 97 alkalommal játszott a válogatottban, 1998-ban világbajnok lett. Tavaly augusztusban ingyen került az Old Traffordra a Lazióhoz távozó holland Jaap Stam helyére, s hónapokig kritizálták teljesítményét, mert a kapus Fabien Barthez mellett őt okolták a sok kapott gól miatt. Később viszont a csapat egyik kulcsemberévé vált. Hónapokig úgy volt, hogy ezen a nyáron befejezi pályafutását, de végül egy évvel meghosszabbította szerződését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!