Móric
14 °C
17 °C

Boniek lemond, ha nem lesznek továbbjutó helyen a lengyelek

MTI
2002.10.18. 14:35
Zbigniew Boniek szövetségi kapitány távozik posztjáról, ha a lengyel labdarúgó-válogatott nem lesz legalább 2. a magyarokat is felvonultató 4. csoportban.

- Lehet, hogy jó edző vagyok, de le kell mondanom, ha nem jutunk az Európa-bajnokság 16-os döntőjébe. Egyértelmű, hogy akkor más szakembernek jár a lehetőség a javításra - mondta az egykori kiváló játékos a Gazeta Wyborcza című napilapnak.

Bonieket a koreai-japán közös rendezésű világbajnokság után, a korai kiesés miatt menesztett Jerzy Engel helyére nevezték ki. Bemutatkozó mérkőzésén 1-1-et játszott az együttes a belgákkal, majd a San Marinó-i Eb-selejtezőn 80 percig gólnélküli döntetlenre állt, végül 2-0-ra győzött.

Szombaton Varsóban fájdalmas kudarc érte Bonieket, a csapatot és a közvéleményt, a lettek ugyanis 1-0-ra nyertek. Ezt szerette volna feledtetni a válogatott szerdán, de az Új-Zéland elleni 2-0-ás siker ellenére is kritikák özöne érte. A barátságos találkozó előtt Boniek kijelentette: kudarc esetén azonnal feláll a kispadról.