Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötven nap múlva eldől, hol lesz a 2008-as labdarúgó Eb

MTI
2002.10.24. 13:34
Az eredeti tervekkel ellentétben az UEFA nem december 13-án, hanem már 12-én, azaz pontosan félszáz nap múlva kihirdeti, hogy mely kandidáló(k)nak ítéli oda a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.

Erről Makray Balázs tájékoztatta az MTI-t. A magyar pályázat projektigazgatója kommentálta Joseph Blatter FIFA-elnöknek azt a szerdai kijelentését, mely szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség minden támogatást megad a 2008-as Eb megrendezésére irányuló orosz erőfeszítésekhez.

- Nincs ennek különösebb jelentősége, hiszen a kontinenstorna UEFA-, és nem FIFA-rendezvény. Köztudott, hogy a nemzetközi szövetségnek jó kapcsolata van Oroszországgal, ezért nem leptek meg Blatter szavai. Nem hiszem, hogy ez az álláspont számunkra hátrányt jelentene.

Makray tájékoztatta a távirati irodát a helyszínkijelölésig hátralévő időszak menetrendjéről is:
- A szemlebizottság minden lehetséges helyszínre ellátogatott, a tapasztaltakról hétfőn, vagy kedden tesz szóbeli jelentést a válogatottak eseményeit felügyelő testületnek. Az írásbeli összegzés novemberben készül el, de természetesen egyik beszámoló sem nyilvános. A végső határozat előtt nekünk már csak egyetlen hivatalos teendőnk van: december 11-én, az UEFA nyoni központjában a többi jelentkezőhöz hasonlóan 15 perces prezentációra kapunk lehetőséget. Közvetlenül ezután a szövetség végrehajtó bizottsága és válogatottakat felügyelő testület megkezdi a tanácskozást, majd másnap már csak a döntést meghozó vb ülésezik.

Az igazgató hozzátette: a szavazás teljesen titkos lesz, a voksolás lebonyolításáról egyelőre nincsenek információk. A győztes ország(ok) nevét várhatóan Genfben hirdetik ki.

Az Eb-rendezésre az egyedül kandidáló Magyarország és Oroszország mellett Ausztria Svájccal, Görögország Törökországgal, Skócia Írországgal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, illetve az észak-európai - finn, dán, norvég, svéd - négyes van versenyben.