Valér
-2 °C
0 °C

Vádat emeltek az angol szurkolókra lövöldöző biztonsági ember ellen

MTI
2002.10.25. 21:03
Vád alá helyezték a Szlovákia-Anglia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező napján, hajnalban történt pozsonyi lövöldözés egyik résztvevőjét.
A október 12-i találkozót megelőző este mintegy hatvan szigetországi szurkoló az éjféli zárórakor nem volt hajlandó távozni a válogatott lakhelyével, a Carlton szállóval szemben lévő Kelta nevű sörözőből, mire a tulajdonos - ahelyett, hogy a rendőrséghez fordult volna - egy biztonsági szolgálat embereivel távolíttatta el őket. A dulakodás lövöldözéssé fajult, melynek során két férfi sérült meg. Az egyiknek a nyakát, a másiknak a combját találták el. Az incidens után a helyszínelők 16 töltényhüvelyre bukkantak.
Az ügyészség szerint a 38 éves Jan G. legalább két lövést adott le a talaj irányába, az egyik golyó azonban visszapattant, és ez okozta a nyaksérülést. Már az is biztos, hogy egy másik kidobóember hatszor húzta meg a ravaszt, azt azonban nem lehet tudni, hogy ő találta-e el a másik angol drukkert. A többi lövedék eredetét egyelőre nem sikerült kideríteni. A mérkőzést az angolok nyerték 2-1-re.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!