Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Futballháború Olaszországban

MTI
2002.11.04. 14:34
Harmincan megsérültek a Delianuova-Cavese olasz negyedosztályú labdarúgó-mérkőzés kapcsán kitört rendbontásban. A vendégszurkolók gyakorlatilag szétverték a dél-olaszországi kisvárost.

A La Gazzetta dello Sport szerint háború dúlt Delianuovában. Az erősen ittas huligánok akkor kezdtek törni-zúzni, amikor nem engedték be őket a stadionba. Autókat borítottak fel, üzleteket, éttermeket rongáltak meg. A több mint 200 kivezényelt rendőrrel az utcán csaptak össze, eközben rövid időre túszul ejtettek egy családot, s a gyerekeket használták védőpajzsként.

A Cavese klubvezetői elítélték a történteket:
- Ezek nem szurkolók, hanem bűnözők. Szégyelljük, hogy ilyen emberekkel kell egy városban élnünk - mondta Franco Di Salvatore menedzser.

A csapat drukkerei két hete a Savoia elleni bajnokin is randalírozták, megdobálták az ellenfél buszát és kirakatokat törtek be.