Árpád
-2 °C
4 °C

Abszolút többség dönt a 2008-as futball Eb színhelyéről

MTI
2002.11.08. 15:17
Az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága koppenhágai ülésén úgy döntött, hogy a 2008-as Európa-bajnokság házigazdájának kiválasztásánál abszolút többség kell a győzelemhez. A szavazásra december 12-én Genfben kerül sor.
Előzetesen két verzió merült fel: az egyik szerint első nekifutásra rögtön háromra szűkítik az esélyesek körét, s a második fordulóban legtöbb voksot kapó ország, illetve országok nyernék el a rendezés jogát. A másik lehetőség az, hogy minden körben kiesik a legkevesebb szavazattal rendelkező kandidáló, s így jutnak el a végső győztesig. Az abszolút többségre vonatkozó döntés ez utóbbi elv érvényesülését jelzi.
A 2008-as Eb-rendezésre az egyedül kandidáló Magyarország és Oroszország mellett Ausztria Svájccal, Görögország Törökországgal, Skócia Írországgal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, illetve az észak-európai - finn, dán, norvég, svéd - négyes van versenyben

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?