Auguszta
-7 °C
0 °C

Mégse menti meg a Laziót a Kadhafi család

MTI
2002.11.22. 12:31
Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia, Al-Szadi mégsem lesz a Lazio labdarúgócsapatának megmentője.

Miután felmértük az olasz klub helyzetét, úgy döntöttünk, hogy elállunk a vételi szándékunktól - jelentette ki a multimilliomos család szóvivője. Valószínusíthető, hogy az ifjabb Kadhafi - akit egyébként október végén beválasztottak a Juventus elnökségébe - azért nem vesz Lazio-részvényeket, mert az egyesület a július 1-jén kezdődött üzleti évben már szeptember végéig 45 millió eurós veszteséget halmozott fel.

A klub csődközeli állapotba került, ezért az 51 százalékban többségi tulajdonos Cirio szeretne megszabadulni a Laziotól. A korábbi elképzelések szerint Al-Szadi Kadhafi 35 százaléknyi tulajdonrészt vásárolt volna meg.

A Laziónak ugyanakkor mindenképpen szüksége van pénzre, már csak azért is, mert 12 millió fontot még nem fizetett ki Jaap Stam vételárából a Manchester Unitednek, illetve Gaizka Mendieta szerződésének egy kitétele alapján 12 millió eurós "büntetést" kell átutalnia az FC Valenciának, mivel a spanyol játékos 2003 előtt visszatért a hazai bajnokságba, de nem a volt együttesébe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!