Árpád
-2 °C
4 °C

Felmentették a volt MLSZ elnököt

MTI
2002.11.22. 16:06
Kovács Attila volt MLSZ-elnök és fia ellen összességében félmilliárdos kárt okozó gazdasági bűncselekmények vádjával indult büntetőperben első fokon pénteken a csepeli bíróság részben bűncselekmény hiányában felmentő ítéletet hozott, részben pedig megszüntette az eljárást, miután az ügyészség ejtette a vádat.

Kovács Attila és fia tagadta a vádakat az APEH Bunügyi Igazgatósága által az 1998-as kormányváltás után indított büntetőeljárásban. Az ügyészség 2000 áprilisában nyújtotta be a vádiratot a bírósághoz, és két év múlva idén tavasszal tartották meg az első tárgyalást a büntetőperben.

A bűnüldöző hatóságok szerint 1996-98-ban Kovács Attila adócsalást, illetve társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség megsértését, ifjabb Kovács Attila társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség megsértését követte el, mely alapján a volt MLSZ-elnök kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel lett volna sújtható.

Kovács Attila az eljárás során nem tagadta, hogy cégének több mint félmilliárdos tartozása halmozódott fel különböző adónemekben, de mint mondta: kért halasztást az APEH-tól és egészen 1998 decemberéig rendszeresen törlesztette a közterheket, ha nem is mindig a kellő mértékben. A bíróság pénteken az adócsalás vádja kapcsán hozott bűncselekmény hiányában felmentő ítéletet, a társadalombiztosítási csalás kapcsán az ügyészség ejtette a vádat, így a bíróság e vonatkozásban megszüntette az eljárást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?