Erzsébet
1 °C
4 °C

Rupert Murdoch megvenné a Laziot

MTI
2002.11.30. 18:47
Olasz lapértesülések szerint a médiamágnás Rupert Murdoch megvásárolná az olasz Lazio csődközeli helyzetben lévő főtámogatójának tulajdonrészét. A részvények 51 százalékát jelenleg az élelmiszereket gyártó Cirio cég birtokolja, melynek első embere, Sergio Cragnotti egyben a római klub elnöke is.

A vállalatnak tartozásai miatt sürgősen szüksége lenne 150 millió euróra, s a Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a több jelentős európai televíziós társaságban is érdekelt Murdoch, fanatikus futballrajongóként szívesen áldozná pénzét a Lazióra. Az együttes illetékesei ugyanakkor nem kommentálták az újság értesülését.

Az amerikai-ausztrál üzletember 1999-ben az akkor Bajnokok Ligája-győztes Manchester Unitedet akarta megvásárolni, de az angol kormányzat ezt meghiúsította. Jelen esetben hasonló lépéstől nemigen kell tartania, s valóságos megmentőként érkezhetne a Lazióhoz. A Manchester United ugyanis még kora ősszel feljelentette "üzletfelét". Az angolok megunták az olaszok halogató taktikáját, a határidők újabb és újabb meghosszabbítását, mivel a holland Jaap Stam tavalyi szerződtetése óta a Lazio még mindig tartozik 12 millió fonttal.

Korábban szóba került, hogy Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia, Al-Szadi megvásárolja az egyesületet, de elállt az üzlettől, miután kiderült, hogy a Lazio a július 1-jén kezdődött üzleti évben már szeptember végéig 45 millió eurós veszteséget halmozott fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?