Auguszta
-7 °C
0 °C

A skótok nem szeretnének Eb-t rendezni

MTI
2002.12.02. 17:19
Egy reprezentatívnak tekinthető felmérés szerint a skótok 68 százaléka ellenzi, hogy Írországgal közösen pályázik a labdarúgó szövetségük a 2008-as Európa-bajnokság megrendezésére.

A megkérdezettek többsége úgy vélekedett, hogy a lebonyolításhoz szükséges 108.4 millió eurót inkább az utánpótlás-nevelésre kellene fordítani. Még meglepőbb, hogy az aktív játékosok 62 százaléka is ezzel az állásponttal értett egyet.

Könnyen előfordulhat, hogy a körkérdés eredménye megpecsételi a közös skót-ír pályázat sorsát. Az európai szövetség ugyanis többször hangoztatta, hogy a kandidálások elbírálásánál sokat számíthat a lakosság támogatása.

Ráadásul az APA osztrák hírügynökség úgy tudja, hogy az elmúlt héten Írországban is megkérdezték az embereket az Eb esetleges házigazdaságáról és a többség azt mondta: csak rossz viccről van szó.

A hat év múlva sorra kerülő Eb-t a két országon kívül az egyedül kandidáló Magyarország és Oroszország, valamint Ausztria Svájccal, Görögország Törökországgal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, illetve az észak-európai - finn, dán, norvég, svéd - négyes szeretné lebonyolítani. Az UEFA december 12-én Genfben dönt a helyszínről. +++ sps/sag

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!