Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az al-Kaida merényletre készült izraeli foci válogatott ellen.

MTI
2002.12.04. 10:04
A Jediot Ahrónót című jeruzsálemi lap értesülése szerint az al-Kaida merényletre készült Máltán az izraeli labdarúgó válogatott ellen. Az izraeli újság szerdai számában jelentette, hogy az válogatott október 12-i máltai mérkozésén egy Olaszországban élő tunéziai állampolgár akart merényletet elkövetni.

Hamadi Buahiát a mérkőzés után őrizetbe vették, az izraeli hírszerzés tájékoztatása alapján. Mint a lap beszámolt róla, az olasz titkosszolgálat lehallgatott egy telefonbeszélgetést a terrorszervezet két tagja között. Ebből kiderült, hogy a terroristák már mindent előkészítettek a mérkozés helyszínén.

Az izraeli labdarugó válogatott edzője a lapnak elmondta, hogy tudott a tunéziai letartóztatásáról, de hozzátette: arról nem tájékoztatták őket, hogy merénylet készül. Megjegyezte, hogy az izraeli labdarúgók külföldi mérkozéseiken a Sin Bet, az izraeli belbiztonsági szolgálat és a helyi hatóságok védelmét élvezik. Az edző ugyanakkor arról is beszélt, hogy az izraeli labdarúgókat egyre ritkábban hívják meg barátságos mérkozésekre.