Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cuper Ronaldónak adná az Aranylabdát

MTI
2002.12.04. 12:11
Hector Cúper, az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a vb-aranyérmes Ronaldo megérdemelné az Aranylabdát. - Rászolgált az elismerésre. Nagyszerűen játszott a világbajnokságon, gólkirály lett. Ezzel együtt nehéz a döntés, mert több kiváló futballista is van, akik remek teljesítményt nyújtottak az idén. Szerintem azonban közülük Ronaldo a legjobb - mondta az argentin edző.

A nyilatkozat azért érdekes, mert ősszel több pengeváltás zajlott le Cúper és a brazil sztár között. Ronaldo azt állította, hogy augusztus végén azért (is) távozott az Internazionalétól a Real Madridhoz, mert nem értették meg egymást.

Az Aranylabdát 1956 óta minden évben a sportújságírók voksai alapján ítélik oda annak az Európában játszó futballistának, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta az adott naptári évben. Tavaly decemberben az FC Liverpool és az angol válogatott csatára, Michael Owen kapta az elismerést. Ronaldo 1997-ben már egyszer megnyerte a díjat.