Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Corinthians-Santos döntő a brazil bajnokságban

MTI
2002.12.05. 15:10
A Corinthians az elődöntő visszavágóján 3-2-re győzött Romario csapata, a Fluminense ellen. Így összesítésben 3-3 lett az eredmény, de a bajnokság alapszakaszában elért jobb helyezésének köszönhetően ez a Corinthians továbbjutását jelentette.

A jórészt fiatal játékosokból álló Santos ugyan 1-0-ra kikapott a Gremio otthonában, de 3-1-es összesítéssel kiharcolta a döntőbeli szereplést.

Pelé egykori csapata a hatvanas évek aranykora óta nem nyert bajnokságot. A Corinthians viszont, amióta 1971-ben a kieséses rendszert bevezették, háromszor végzett az élen.

A finálé első találkozójára vasárnap kerül sor Santosban, a visszavágó szerdán lesz. Amennyiben a két találkozó után pontazonosság alakul ki és a gólkülönbség sem dönt, ismét az idén már kupagyőztes Corinthians élvez előnyt, hasonló okból, mint az elődöntőben.