Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Arie Haan 700 ezer dollárért lenne kínai kapitány

MTI
2002.12.17. 12:56
Arie Haan évi 700 ezer dolláros fizetést kérne abban az esetben, ha a Kínai Labdarúgó Szövetség nem csak ideiglenesen, hanem véglegesen is őt kérné fel a válogatott irányítására.

A holland szakember egyelőre csak hathónapos próbaidőre lett a válogatott szövetségi kapitánya. Rajta kívül még négyen pályáznak a tisztségre, köztük a szintén holland Willem van Hanegem és a francia Phillippe Troussier. Közülük Haan állt elő a legszerényebb igénnyel...

Az Ajax Amsterdam korábbi középpályása, aki 1974-ben és 1978-ban is tagja volt a világbajnoki ezüstérmes válogatottnak, csak akkor lesz hosszú távon a kínai válogatott szakvezetője, ha az együttes jól szerepel a Kelet-Ázsiai Kupában.

Haan előtt Bora Milutinovic irányította a csapatot. A jugoszláv edző nagy sikert ért el a kínai együttessel, amely története során idén először vehetett részt világbajnokságon. A koreai-japán közös rendezésű torna azonban már túl nagy falatnak bizonyult, a csapat három vereséggel, 0-9-es gólkülönbséggel az első forduló után búcsúzott.

Haan korábban többek között az Austria Wien, az Anderlecht, a Feyenoord és az egyiptomi Al Ahli edzőjeként tevékenykedett, augusztustól a német harmadik vonalban szereplő Stuttgarter Kickers sportigazgatója volt.