Viola
-6 °C
-2 °C

Lemondott az FC Barcelona alelnöke

MTI
2002.12.17. 16:42
Spanyol lapértesülések szerint a sportvezető összeveszett a klubvezetés többi tagjával. Masfurroll 2000 júliusa, Joan Gaspart elnökké választása óta volt tagja a katalán elitegyesület legfelsőbb irányító testületének.

A labdarúgócsapat vasárnap az FC Sevillától szenvedett sima, 3-0-ás vereséget a Nou Camp-stadionban, s 14 forduló után mindössze a 13. helyet foglalja el a tabellán. A klub híveit az sem vigasztalja, hogy az FC Barcelona kitűnően szerepel a Bajnokok Ligájában: két győzelemmel kezdte a második csoportkört, s már csúcsbeállítást jelentő 10 sikeres meccsen jutott túl.

Az FC Sevilla elleni találkozóra komoly erőket vonultatott fel a Joan Gaspart lemondását követelő ellenzéki csoport, az Alternativa Blaugrana, amely, ha a közvélemény-kutatások nem csalnak, akkor nagyon könnyen összeszedheti a bizalmatlansági indítvány benyújtásához szükséges aláírásokat. Az Iván Carillo vezette társaságnak tizennégy napja van arra, hogy a szavazati joggal rendelkező bérletesek 5 százalékának - 4500 törzsszurkolónak - egyetértését elnyerje.

Ugyanakkor Gaspartnak csak akkor kell felállnia az elnöki székből, ha az összes bérletes esetleges állásfoglalásán a megjelentek kétharmada voksolna a távozására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!