Aliz
6 °C
14 °C

25 milliárd forint a japánok nyeresége a futball vb után

MTI
2002.12.18. 13:52
A japán társszervezők 13.283 milliárd yen (108.2 millió euró, mintegy 25 milliárd forint) nyereséggel zárták az idei labdarúgó-világbajnokságot.
Az AFP a házigazdák tájékoztatása alapján arról számol be, hogy 66.251 milliárd volt a bevétel, miközben a kiadás csak 60.768 milliárd. Utóbbiba azonban már eleve beépítettek egy 7.8 milliárdos tételt, melyet még csak ezután költenek el.
Az illetékesek 3 milliárdot szánnak a világbajnokságot bemutató, több helyszínen - a szövetség és a profi liga épületeiben - kialakítandó múzeumra, illetve 1 milliárdot az avatóünnepségekre. További 3.8 milliárdon a vb mérkőzéseinek otthont adó városok osztoznak.
A tényleges, 5.483 milliárdos nyereséget a stadionok kezelői kapják olyan futballprogramok szervezésére, amelyek Ázsiában ébren tartják az érdeklődést a sportág iránt

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?