Natália
1 °C
7 °C

Még egy vb-helyért lobbiznak a dél-amerikai futballcsapatok

MTI
2002.12.19. 17:51
A Perui Labdarúgó Szövetség a világbajnoki helyek új elosztásának módosítását szeretné elérni, így még egy dél-amerikai válogatottnak nyílna esélye a vb-részvételre.
A FIFA keddi döntése értelmében Dél-Amerikát és Európát eggyel kevesebb együttes képviselheti a 2006-os németországi tornán, mint az idein. Óceánia és Ausztrália legjobbja automatikusan induló, a fennmaradó pozícióért Ázsia ötödik és a CONCACAF-zóna negyedik helyezettje játszik egymással.
A perui javaslat szerint a dél-amerikai selejtező sorozatot ötödikként záró válogatott is csatlakozna az utóbbi két csapathoz, és a körmérkőzés győztesét illetné a részvétel joga.
Nemcsak Peru, de a térség valamennyi országa nehezményezi az új rendszert, hiszen Brazíliának címvédő létére is selejtezőt kell vívnia, s ezzel a négy helyből az egyik szinte biztosan elkelt, ráadásul Argentína vb-indulása is valószínűsíthető. Így tulajdonképpen csak két hely marad, s ezekre heten pályáznak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?