Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétmillió eurós nyereséggel számolnak a 2004-es foci Eb szervezői

MTI
2002.12.20. 14:55
Nyolcvanmillió eurós (18.8 milliárd forint) költségvetéssel és hétmilliós (1.645 milliárd forint) nyereséggel számolnak a 2004-es portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság szervezői.

A pénzügyi tervet csütörtök este, egy lisszaboni tanácskozáson fogadták el az európai, illetve a helyi szövetség, valamint a kormány és a szervezőbizottság illetékesei.

Az elképzelések realizálódásához többek között arra van szükség, hogy a belépők 90 százaléka gazdára találjon.

A kontinenstalálkozó lebonyolításához kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra Gilberto Madailnak, a szervezőbizottság vezetőjének szeptemberi bejelentése alapján 5 milliárd eurót (1175 milliárd forint) költ az ország. Ezt az összeget a repülőterek, a köz- és vasutak fejlesztésére, a tíz stadion bővítésére, illetve felépítésére, valamint a várhatóan közel egymillió vendégszurkoló ellátására és biztonságának megteremtésére költik.