Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érvényben maradt a barcelonai stadion betiltása

MTI
2002.12.28. 18:44
A Spanyol Labdarúgó Szövetség elutasította az FC Barcelona fellebbezését, így érvényben marad a katalánokat sújtó, két mérkőzésre szóló pályabetiltás. A klubot azért büntették meg, mert a november 23-iki, Real Madrid elleni rangadón szurkolói rendbontás miatt negyedórát állt a játék a Nou Camp-stadionban.

A gólnélküli döntetlennel végződött összecsapáson a hazai drukkerek gyűlöletüket egykori kedvencükre, a két éve már Real-sztárnak számító portugál Luis Figóra zúdították, akit a kezdő sípszótól folyamatosan "piszkáltak".

A második félidőben a középpályást a legkülönfélébb tárgyakkal - palackokkal, gyümölcsökkel, mobiltelefonokkal, golflabdákkal, teli whiskysüveggel, sőt egy levágott disznófejjel is - megpróbálták eltalálni a nézőtérről. A játékvezető a 74. percben mintegy negyedórára félbeszakította a találkozót, miután a korábbi Aranylabdás nem tudott elvégezni egy szögletet.

A mostani döntés ellen az FC Barcelona vezetői 15 napon belül fellebbezhetnek a Spanyol Sporttanács fegyelmi bizottságánál.