Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Érvényben maradt a barcelonai stadion betiltása

MTI
2002.12.28. 18:44
A Spanyol Labdarúgó Szövetség elutasította az FC Barcelona fellebbezését, így érvényben marad a katalánokat sújtó, két mérkőzésre szóló pályabetiltás. A klubot azért büntették meg, mert a november 23-iki, Real Madrid elleni rangadón szurkolói rendbontás miatt negyedórát állt a játék a Nou Camp-stadionban.

A gólnélküli döntetlennel végződött összecsapáson a hazai drukkerek gyűlöletüket egykori kedvencükre, a két éve már Real-sztárnak számító portugál Luis Figóra zúdították, akit a kezdő sípszótól folyamatosan "piszkáltak".

A második félidőben a középpályást a legkülönfélébb tárgyakkal - palackokkal, gyümölcsökkel, mobiltelefonokkal, golflabdákkal, teli whiskysüveggel, sőt egy levágott disznófejjel is - megpróbálták eltalálni a nézőtérről. A játékvezető a 74. percben mintegy negyedórára félbeszakította a találkozót, miután a korábbi Aranylabdás nem tudott elvégezni egy szögletet.

A mostani döntés ellen az FC Barcelona vezetői 15 napon belül fellebbezhetnek a Spanyol Sporttanács fegyelmi bizottságánál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!