Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Hat afrikai ország pályázik a 2010-es futball vb-re

MTI
2003.01.06. 13:56
Az utolsó pillanatban, még a december 31-i határidő lejárta előtt nem sokkal Nigéria szándéknyilatkozata is megérkezett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez, így Egyiptommal, Líbiával, a Dél-afrikai Köztársasággal, Marokkóval és Tunéziával együtt hat ország szeretné megrendezni a 2010-es világbajnokságot.
A nigériai illetékesek egy ideig azon fáradoztak, hogy társa(ka)t találjanak a lebonyolításhoz - Benin, Togo, Ghána és Sierra Leone került a képbe -, végül azonban az önálló kandidálás mellett foglaltak állást.
A hét és fél év múlva sorra kerülő tornának a FIFA által elfogadott új, rotációs rendszer alapján biztosan afrikai ország ad otthont.
Az érdekeltek január végéig kapják meg a konkrét feladatokat tartalmazó dokumentációkat. Ezt követően április 30-ig nyílik lehetőségük a jelentkezés megerősítésére.
A komplett pályázatot augusztus 31-ig kell eljuttatni a FIFA-hoz. A helyszíni szemlék tapasztalatait összegző jelentés 2004 áprilisában kerül a végrehajtó bizottság elé, egy hónappal azután pedig sor kerül a döntésre.