Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Bernd Schuster válthatja van Gaal-t a Barcelona élén

MTI
2003.01.21. 15:07
Jól értesült helyi források szerint elképzelhető, hogy napokon belül távozik Louis van Gaal, az FC Barcelona labdarúgócsapatának edzője, s helyét a német Bernd Schuster foglalja el.

A katalán elitklub egyik, magát megnevezni nem kívánó vezetője azt mondta, hogy Joan Gaspart elnök válaszút elé került: vagy meneszti a holland trénert, vagy mindkettőjüknek távozni kell.

A spanyol sajtó úgy tudja, hogy legnagyobb eséllyel Schuster, a jelenleg másodosztályú Jerez szakvezetője pályázik a posztra, de szóba került az olasz Alberto Zaccheroni és a jugoszláv Radomir Antic neve is.

A 23 esztendővel ezelőtt Európa-bajnok futballista játékosként 1988-ban botrányos körülmények között vált meg a katalán egyesülettől, miután csapatkapitány létére egy évig nem lépett pályára, de a 2000-2001-es szezonban tanácsadóként már újra szerepet vállalt a klubnál.

Az FC Barcelona, miután szombaton hazai pályán 4-2-re kapott ki az FC Valenciától, 18 forduló után a 10. a tabellán, 17 ponttal lemaradva az éllovas Real Sociedadtól és 14-gyel az ősi rivális Real Madridtól.