Bernát, Felícia
EUR 384,04 Ft
USD 363,27 Ft
7 °C
31 °C

Az UEFA szerint értelmetlen a klub-vb

MTI
2003.02.06. 18:31
Az Európai Labdarúgó Szövetség nem támogatja az idei évre és a 2005-re tervezett klub világbajnokságot - hangzott el az UEFA végrehajtó bizottságának athéni ülésén.

A szervezet nem látja értelmét egy olyan tornának, amelyre nincs igény, s álláspontja szerint a szervezők számíthatnak a túlterhelt élcsapatok szinte biztos bojkottjára.

- Csak tovább sűrítené az amúgy is zsúfolt programot - mondta Lennart Johansson, a szövetség elnöke - Egyáltalán nem örülünk neki.

Korábban már az európai elitegyüttesek "önállóan" is tiltakoztak az eseményel ellen, ugyanakkor a nemzetközi szövetség minden kifogás dacára ragaszkodik elképzeléséhez, mert megitélése szerint az először - és eddig utoljára - 2000-ben megtartott klub-vb sikeres volt.

A 2001-re tervezett tornát a nemzetközi szövetség marketingcégének, az ISMM-ISL-nek csődje miatt erre az évre halasztották.

A FIFA még nem döntött a pályára lépő csapatok létszámról, sőt az esemény időpontjáról sem, viszont a házigazda spanyol szövetség már jelezte: csak abban esetben vállalja a rendezést, ha arra júniusban kerül sor.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás