Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Az UEFA szerint értelmetlen a klub-vb

MTI
2003.02.06. 18:31
Az Európai Labdarúgó Szövetség nem támogatja az idei évre és a 2005-re tervezett klub világbajnokságot - hangzott el az UEFA végrehajtó bizottságának athéni ülésén.

A szervezet nem látja értelmét egy olyan tornának, amelyre nincs igény, s álláspontja szerint a szervezők számíthatnak a túlterhelt élcsapatok szinte biztos bojkottjára.

- Csak tovább sűrítené az amúgy is zsúfolt programot - mondta Lennart Johansson, a szövetség elnöke - Egyáltalán nem örülünk neki.

Korábban már az európai elitegyüttesek "önállóan" is tiltakoztak az eseményel ellen, ugyanakkor a nemzetközi szövetség minden kifogás dacára ragaszkodik elképzeléséhez, mert megitélése szerint az először - és eddig utoljára - 2000-ben megtartott klub-vb sikeres volt.

A 2001-re tervezett tornát a nemzetközi szövetség marketingcégének, az ISMM-ISL-nek csődje miatt erre az évre halasztották.

A FIFA még nem döntött a pályára lépő csapatok létszámról, sőt az esemény időpontjáról sem, viszont a házigazda spanyol szövetség már jelezte: csak abban esetben vállalja a rendezést, ha arra júniusban kerül sor.

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft