Auguszta
-3 °C
2 °C

Schmeichel a visszavonuláson gondolkozik

MTI
2003.02.12. 14:46
A Manchester City 39 éves hálóőre jelenleg éppen a lábával bajlódik, emiatt nem játszhatott vasárnap egykori klubja, a Manchester United ellen.

- Egyre idegesítőbb a helyzet, hiszek hetek óta fáj a lábam. Pedig, ha folyamatosan egészséges lennék, akkor a következő szezont is vállalnám. Mostanában csak orvosi kezelésekre járhatok, s ez egyre jobban aggaszt. Amennyiben nem javul rövid időn belül a helyzet, akkor alaposan el kell gondolkodnom a folytatáson - mondta.

Schmeichelt nem véletlenül bántja jelenlegi állapota, mert néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy a következő szezonra is szívesen látnák a Manchester Citynél.

- Az idény végén lejár a szerződésem, de Kevin Keegan vezetőedző már szólt, hogy a továbbiakban is számít rám - nyilatkozott akkor a dán kapus, hozzátéve: még sosem élvezte ennyire a játékot, mint most, mivel korábban a városi rivális Manchester Unitednél túl sok volt a mérkőzés és a terhelés.

Schmeichel 129 alkalommal szerepelt a dán válogatottban, s 1992-ben Európa-bajnok lett. Pályafutása kiemelkedő éveit 1991 és 1999 között az M.U.-nál töltötte, többek között öt bajnoki címet, s három F.A. Kupát nyert, valamint 1999-ben BL-t is.

Ezután a Sporting Lisboát erősítette, s 2001-ben tért vissza a szigetországba, az Aston Villához. Innen szerződött tavaly az élvonal egyik újoncához.