Alfonz
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Lemondott a Barcelona elnöke

MTI
2003.02.13. 09:48
A klub szerdai rendkívüli elnökségi ülésén azonnali hatállyal lemondott posztjáról Joan Gaspart, az FC Barcelona elnöke.
Gaspart pénteken jelentette be szándékát, de akkor még azt jelezte, hogy március 1-jével köszön le. A katalán együttes első embere a rossz gazdasági helyzet, illetve a labdarúgócsapat gyenge szereplése miatt távozik.
A spanyol lapok szerint ideiglenesen Enric Reyna veszi át a klub irányítását. Az FC Barcelona új vezetőjének kiléte a júniusi választásokon dől el.
Az egyesület 2003-as várható adóssága eléri a 230 millió eurót, vagyis több mint 56 milliárd forint. Gaspartra, aki 2000. július 24. óta töltötte be megbízatását, a szurkolók és a sajtó részéről is egyre erősödő nyomás nehezedett, mivel a csapat sorozatban veszítette el mérkőzéseit, s csak a 15. helyen áll, mindössze 2 pontra a kiesőzónától.
A gyenge eredmények miatt január 31-én a holland Louis van Gaal helyett a szerb Radomir Antic lett a vezetőedző, de Gaspart és - egyelőre - az együttes helyzetén ez a váltás sem segített.