Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Az iraki háború esetén elmarad a labdarúgó ifi-vb

MTI
2003.02.19. 11:13
Elképzelhető, hogy egy iraki fegyveres konfliktus kitörése esetén későbbre halasztják a 20 éven aluli labdarúgók március 25. és április 26. között esedékes egyesült arab emírségekbeli világbajnokságát.

Ezt Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke jelentette be New Yorkban, ahol éppen a béke érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseképpen vehet át egy díjat. Ezt az AFP szerint azzal érdemelte ki, hogy támogatta a Koreai Köztársaság és Japán közös vb-pályázatát, illetve -rendezését.

A svájci sportdiplomata ugyanakkor kijelentette: június 18. és 29. között a franciaországi Konföderációs Kupát nem fenyegeti hasonló veszély.

A közelmúltban ennek a tornának az elmaradása is felmerült, de nem egy esetleges háború, hanem a válogatottakat adó klubok ellenkezése miatt.

- A klubvezetők attól félnek, hogy megsérülnek a kulcsjátékosaik. Ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy az összes meghívott csapat ott lesz Franciaországban - fogalmazott Blatter.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek