Botond, Mózes
EUR 389,74 Ft
USD 373,53 Ft
12 °C
29 °C

Ötször játszik üres stadionban a Torino

MTI
2003.02.25. 19:23
Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy a szombaton félbeszakadt Torino-AC Milan bajnoki három pontját a vendégek kapják meg 3-0-ás gólkülönbséggel, mivel a mérkőzést a hazai szurkolók rendbontása miatt nem lehetett befejezni.

A torinóiak a következő öt hazai összecsapásukat zárt kapuk mögött, semleges helyszínen kötelesek megrendezni. Ezen felül a klubnak meg kell fizetnie a városi tulajdonban lévő Delle Alpi-stadionban okozott 30 ezer eurós kárt is.

Szombaton a vendégek 3-0-ás vezetésénél szurkolói atrocitások miatt szakadt félbe a találkozó.

Szünet után a hazai szimpatizánsok betörték a kerítést, feltéptek és összetörtek 853 széket, s megdobálták a rendfenntartókat. A 64. percben a játékvezető lefújta a találkozót, mivel a rendőrök képtelenek voltak megfékezni a huligánokat, akik közül többen bemásztak a futókörbe, a bevetett könnygázt pedig visszafújta a szél a pályára.

A találkozó után a rendőrség három drukkert tartóztatott le.

A rongálásokat helyrehozták, itt rendezik kedd este a Juventus-Manchester United BL-mérkőzést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek