Benedek
-5 °C
5 °C

Kiütéses győzelmet aratott a labdarúgó olimpiai válogatott

Index
2003.04.02. 19:38
A magyar olimpiai labdarúgó válogatott kiütéses, 5-2- arányú győzelmet aratott a svédek ötkarikás együttese felett. Az első félidőben nem született gól, de a mieink már ekkor is fölényben játszottak. A fordulás után sem változott a játék képe, de a várva várt magyar gól csak nem akart megszületni.

A 66. percben aztán beindult a "Szabics-féle gólgyár". A Sturm Graz magyar támadója a 66. percben tizenhat méterről, három perccel később pár lépésről, majd újabb három minutum elteltével büntetőből volt eredményes.

Ismét három percet kellett várni a következő gólra, a dolog szépséghibája, hogy ezt a svédek szerezték, Andersson négy méterről talált a magyar kapuba. Ám a mieinket nem zavarta meg a svédek szépítése, hiszen négy perccel később Szabics indította Czvitkovicsot, aki egyből a középen érkező Némethet hozta játékba, a Győr középpályása pedig 6 méterről nem hibázott.

Újabb három perc múlva Andersson megszerezte önmaga és csapata második találatát, ám Szabics nem hagyta, hogy közelebb kerüljön hozzá és az utolsó percben 20 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát. A játék képe alapján Róth Antal együttese ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Olimpiai selejtező:
Magyarország - Svédország 5-2 (0-0)
Üllői út, 500 néző.
Gólszerzők: Szabics (66., 69., 72, 90.), Németh (79.) ill. Andersson (75., 82.)