Piroska
-2 °C
5 °C

Hét gólt kapott a világbajnok

MTI
2003.04.25. 10:51
Kikerült a Mexikó elleni barátságos mérkőzésre készülő brazil labdarúgó-válogatott keretéből Marcos, miután a vb-aranyérmes kapus hét gólt kapott egy kupamérkőzésen. A Palmeiras 7-2-es vereséget szenvedett a Vitoria nevű kiscsapattól.

- Az első három gólról én tehetek - ismerte be a 30 éves hálóőr a szünetben, amikor 4-1-re vezetett az ellenfél, s akkor még nem is sejtette, hogy nincs vége a vesszőfutásának.

Az utolsó találat előtt például lábbal akart tisztázni, de lyukat rúgott, így a labda lassan átgurult a gólvonalon. Emellett összehozott" még egy 11-est is.

- Nem elsősorban a mostani teljesítménye miatt nem tart velünk Mexikóba, ugyanis már hosszabb ideje nincs formában - indokolta döntését Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány. - Egy ilyen mérkőzés után különben is szükség van a pihenésre.

Marcos helyett Julio Cesar, a Flamengo hálóőre kapott meghívót. A válogatott elsőszámú kapusát nemzeti hősként ünnepelték a tavalyi világbajnokság után, de néhány hét alatt tragikus figurája lett a Palmeirasnak. Sorozatban kapta a potyagólokat és a szurkolók szerint főleg ő az oka annak, hogy az 1999-ben még Libertadores Kupa-győztes együttes kiesett az élvonalból. Marcos a sorozatos kudarcok miatt többször elsírta magát az öltözőben, pszichológushoz is fordult, de úgy tűnik, egyelőre ez sem segített rajta.