Tamás
-7 °C
8 °C

Kizárhatják az angolokat a labdarúgó Eb-selejtezőiről

MTI
2003.05.02. 22:20
Ha újabb botrányok kísérik majd az angol labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőit, akkor az UEFA nem engedélyezi számára a részvételt a jövő évi portugáliai kontinensviadalon.
Ezt Mike Lee, az UEFA szóvivője jelentette ki pénteken, miután csütörtökön a fegyelmi bizottság rekordösszegű büntetéssel sújtotta a szigetországi szövetséget a törökök elleni Eb-selejtező alatt tapasztalt rendbontás, illetve rasszista bekiabálások miatt.
Az angoloknak 150 ezer svájci frankot kell fizetniük, ugyanakkor nem kell zárt kapuk mögött rendezniük a szlovákok elleni, június 11-i middlesbrough-i mérkőzést.
Az április 2-án 2-0-ás hazai sikerrel zárult sunderlandi találkozó második félidejében - a gólok után - szurkolók szaladtak be a pályára, míg többen rasszista jelzőkkel illették a vendégeket.
Angol huligánok a kezdés előtt sem bírtak magukkal, rá akartak támadni a rivális táborra. A rendfenntartóknak sikerült megakadályozniuk a komolyabb összecsapást, a dobálózásban azonban egy török férfi megsérült. Az incidens kapcsán több mint száz személyt tartóztattak le.