Zoltán
-4 °C
9 °C

Tőzsdeképes cégek között a Fradi

MTI
2003.05.13. 15:45
Budapesti Értéktőzsde Rt. május 21-től euró/forint, illetve dollár/forint devizaopciókat vezet be a származékos szekcióban, a Tőzsdeképes Cégek Klubjába belépett az FTC Rt. és az InterCom Rt.

Szeiler József elmondta, hogy a Fotex Rt. tulajdonában lévő FTC Labdarúgó és Sport Rt. jó befektetési lehetőséget jelenthet tőzsdei belépéskor, hiszen Európában már 30 labdarúgó vállalkozás szerepel a tőzsdéken, régiónkban ilyen társaság tőzsdén nincs még.

Az FTC cégvezető igazgatója elmondta: mindenképpen új stadion megépítését szeretnék az Üllői úton, ez egy-két éven belül megkezdődhet, 10-12 milliárd forintos beruházással létre lehetne hozni egy 30 ezer fős befogadó képességű sportlétesítményt.

Egyelőre tisztázni kell a tulajdoni viszonyokat, hiszen a stadion állami tulajdonban van, az FTC megvásárolná a telekingatlant, teljesen új építményt húzna fel és az rt. szerint magánbefektetésből, akár állami segítség nélkül is megvalósítható egy ilyen beruházás, amely nyereséges lehet.

Az FTC Rt. részvénytársasággá válásakor, az idén január 31-én 411 millió forintos saját tőkéje volt.

Az FTC tavalyi árbevétele 822 millió, idei terve 975 millió forint. Az idei évre nem terveznek veszteséget, mondta Szeiler József. A tavalyi bevételek 20,5 százalék, a rendezvények, 14,9 százalékát a tv-közvetítések, 30,9 százalékát a szponzoráció, 33,8 százalékát egyéb bevételekből származnak. Az idei terv szerint a rendezvényekből a bevétel 16,9 százaléka, a tv-közvetítésekből 5,6 százaléka, a szponzorációból 51,1 százaléka, egyéb forrásokból 26,4 százaléka származna.