Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Szerdán tárgyal a Labdarúgó Liga tanácsa a Fradi-botrányról

MTI
2003.06.02. 12:11
A Magyar Labdarúgó Liga vezetősége szerdán 11 órára hívta össze a Borsodi Ligában szereplő klubok tulajdonosaiból, illetve azok képviselőiből álló ligatanácsot, hogy értékelje a pénteki, Üllői úti, valamint siófoki rendbontások után kialakult helyzetet.

Szieben László, az Liga igazgatója az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: a történtek és a május 14-én lejátszott Videoton - Kispest mérkőzéssel kapcsolatban felmerült bundagyanú várhatóan hátrányos gazdasági következményekkel járnak majd a ligára és tagjaira nézve. "Megpróbálunk közösen megoldást találni ennek kivédésére, és természetesen arról is szó lesz, hogy a jövőben hogyan kerülhetok el a hasonló botrányos esetek" - mondta Szieben.

Az FTC-Debrecen mérkőzés után a hazai szurkolók berohantak a pályára és megtámadták a játékosokat, fotósokat, operatoröket, leütötték Szentes Lázárt, a vendégek vezetoedzőjét. A botrányt követően a tizennégy előállított szurkoló közül tizenegyet őrizetbe vett a rendőrség, hetüket gyorsított eljárás keretében állítják bíróság elé.

A Siófok - Győri ETO találkozó után a vendégszurkolók verekedésbe kezdtek a pályára ünnepelni berohanó hazai drukkerekkel.