Ágnes
-1 °C
2 °C

Fair Play díjat kapott az életmentő tornatanár

Index
2003.06.10. 16:46
Kajlik Péter, mezőberényi pedagógus kapja a 2003. márciusban alapított, az UEFA által is támogatott Baróti Lajos Magyar Fair Play díjat.

A testnevelő a mezőberényi gyermeklabdarúgó-torna nyitó mérkőzés első percében mentette meg a székelyudvarhelyi csapat egyik játékosát, aki ütközött a hazai csapat kapusával. Mindkét fiú a földre került, de a 14 éves csatár nem tudott lábra állni, és feltételezhetően epilepsziás rohamban szenvedett.

Kajlik Péter berohant a pályára, szétfeszítette a fuldokló játékos állkapcsát és előrehúzta a fiú szerencsétlen módon lenyelt nyelvét. A kórházba szállított fiú állapota szerencsére semmilyen további orvosi beavatkozást nem igényelt, azonban a helyi fül-orr-gége szakorvos álláspontja szerint a pályán történt beavatkozás vagy a fulladástól vagy pedig a maradandó agyi károsodástól mentette meg a játékost.

A május havi Fair Play díjat Baróti Lajos és Taróczy Balázs legendás teniszező közösen adja át a Hír TV stúdiójában szerda reggel. Illovszky Rudolf után Kajlik Péter a második olyan kitüntetett, aki átveheti az elismerő oklevelet, valamint az adidas és a Vodafone által felajánlott ajándékokat.