Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Új edző Sáfár csapatánál

MTI
2003.06.21. 19:45
Új edző Sáfár csapatánál Az orosz 21 éven aluli válogatottat irányító Andrej Csernyisovot nevezték ki a Szpartak Moszkva labdarúgócsapatának - Sáfár Szabolcs új együttesének - vezetőedzőjévé.
A 35 éves szakember a szerdán menesztett Oleg Romancevet követi a kispadon, akinek azért kellett távoznia, mert éles szópárbajba keveredett a klub elnökével. A hangos kirohanásokkal fűszerezett vita a csapat gyenge bajnoki szereplése miatt robbant ki. Az ex-szövetségi kapitány kijelentette, hogy a felemelkedés csak egy új vezetővel képzelhető el, mire a feldühödött Andrej Cservicsenko intrikus fecsegőnek titulálta a trénert.
Csernyisov - aki játékos-pályafutása nagy részét a Dinamo Moszkvánál töltötte, majd 1992-ben rövid ideig a Szpartakban is szerepelt - a vezetőedzői teendők mellett továbbra is ellátja majd az utánpótlás-válogatott irányításával járó feladatokat.
A kupát nyert, s 1992-től 9 bajnoki címet szerzett fővárosi gárda története egyik legsúlyosabb szakmai válságát éli át, hiszen jelenleg csupán a 12. helyen áll a pontvadászatban, 3 pontra a kiesési zónától.