Emőke
-4 °C
9 °C

Henk ten Cate lesz a Barcelona másodedzője

MTI
2003.06.24. 19:19
A holland NAC Breda eddigi vezetőedzője, Henk ten Cate lesz a segítője Frank Rijkaardnak az FC Barcelona labdarúgócsapatánál.
A holland szakember korábban az MTK Hungária együttesét is irányította, amellyel 2000-ben bajnoki ezüstérmet szerzett és Magyar Kupát nyert. A legutóbbi szezonban a kapus Babos Gábor és a védő Fehér Csaba is alapembernek számított Bredában és súlyos sérüléséig a középpályás Pető Tamás is. A NAC 4. lett a 2002-2003-as szezonban a nagy hármas, a PSV Eindhoven, az Ajax Amsterdam és a Feyenoord mögött.
- Rendkívül boldog vagyok, hogy az FC Barcelonához kerültem. Remélem, hogy Rijkaarddal együtt jó párosnak bizonyulunk a katalán gárda élén - mondta az MTI-nek ten Cate. - A klubnál teljesen új helyzet állt elő. Az új elnök Joan Laporta szerintem jól választott, mert Rijkaard egy egészen fantasztikus kvalitású szakember.
A leendő másodedző hozzátette: egyelőre még nem került szóba, hogy kikkel erősít az FC Barcelona, de biztos, hogy néhány fiatal tehetség is az első csapathoz kerül.
Arra a kérdésre, hogy Babost esetleg leigazolják, ten Cate így felelt. "Gábort kitűnő kapusnak tartom, de a katalán együttesnél minden posztra inkább nevesebb játékosokat szeretnének szerződtetni."