Piroska
-2 °C
5 °C

A Manchester is orosz kézre kerülhet

MTI
2003.07.06. 19:40
A Chelsea után a Manchester United vagy az Aston Villa lehet Roman Abramovics orosz milliárdos következő befektetése a brit labdarúgásban - vélekedik a hét végi brit sajtó.

Mint ismeretes, Abramovics, az ismert orosz üzletember a múlt hét közepén szerezte meg az angol Premier League egyik élvonalbeli futballklubjának, a londoni Chelsea FC-nek többségi tulajdonát.

A feltételezés Keith Harrisnek, a Chelsea megvásárlásánál tanácsokat adó pénzügyi szakértőnek különböző befektetői körökkel folyó tárgyalásaival kapcsolatos, ezek során ugyanis állítólag a Manchester United-re is elhangzott egy terv: 160 pennyt ajánlottak a PL legértékesebb csapatának egy-egy részvényéért. Az ajánlat állítólag Harrisé volt, az ügylethez megfelelő finanszírozó azonban egyelőre még nincs meg.

A brit sajtó szerint így elképzelhető, hogy a bajnokság vége után kerül napirendre majd a "bevásárlás", és akkor az Aston Villa is vételi listára kerülhet, hiszen ezen klub körül is felbukkantak már befektetők. Ezek között venezuelai üzletember éppúgy volt már, mint brit ingatlanos, korábbi klubelnök.

Rupert Murdoch média-nagybefektető néhány éve több mint 600 millió fontot kínált a Manchester Unitedért.