Lehel
17 °C
27 °C

Bezárják a Steaua stadionját

MTI
2003.08.01. 16:42
Új helyszínt kell találnia hazai mérkőzései lebonyolítására a román labdarúgó-bajnokságban szereplő Steaua Bucurestinek, a jelenleg otthonául szolgáló Ghencea-stadiont ugyanis az állami felügyeletet gyakorló nemzetvédelmi minisztérium bezárja.

A Steaua futballcsapat a hadsereg kötelékében 1947-ben alakult, 1998-ban azonban a klub átalakult és kikerült az illetékes tárca hatásköre alól.

Az együttest irányító társaságot nonprofit vállalkozásként jegyezték be, így születhetett ugyanis meg egy olyan megállapodás, melynek értelmében a csapat 20 évre ingyenes stadionhasználati jogot kapott.

Közben azonban megváltoztak a tulajdonlási viszonyok, s ennek folyományaként Gigi Becali, az első számú Steaua-vezető idén úgy döntött, hogy részvénytársasággá alakítja át a klubot. A minisztérium álláspontja szerint viszont így már nem jár az ingyenes használat.

A tárca ugyanakkor gesztust tett a Steauának, engedélyezte ugyanis, hogy az olasz Modena elleni pénteki barátságos mérkőzést még a Ghencea-stadionban rendezzék.