Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Ronaldo 12,24 millió fontért a Manchesterben

MTI
2003.08.12. 14:34
A Manchester United labdarúgócsapata 12,24 millió fontért leigazolta a Sporting Lisboa brazil csatárát, Cristiano Ronaldót. Az angol klub vezetői a múlt szerdai Sporting elleni felkészülési mérkőzésen figyeltek fel a támadóra, aki olykor őrületbe kergette a védelmet, e mellett két gyönyörű gólpasszal vétette észre magát. Az összecsapást 3-1-re a portugál együttes nyerte meg.

A Real Madrid sztárjának névrokona - aki öt évre kötelezi el magát a klubhoz -, honfitársával, a világbajnok Klébersonnal együtt szerdán írja alá manchesteri szerződését. Információk szerint hivatalosan Kléberson lesz az első brazil futballista a vörösöknél.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legjobb csapatához kerülhetek. Arra pedig különösen büszke lehetek, hogy én vagyok az egyesület első portugál futballistája" - mondta boldogan a támadó.

Ezzel az igazolással a Manchester United minden bizonnyal befejezettnek tekinti a nyarat, amely főleg a fiatalítás jegyében telt el, hiszen a holtszezonban érkezett játékosok (Ronaldo, Kléberson, Tim Howard, Eric Djemba-Djemba, David Bellion) közül még senki sem töltötte be 25. életévét.