Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lázadás a Dortmundnál

MTI
2003.09.02. 17:07
A Borussia Dortmund húsz százalékkal csökkenteni akarja a labdarúgók fizetését, mert az együttes nem jutott be a Bajnokok Ligájának főtáblájára.
A játékosok közül többen jelezték, hogy tudomásul veszik a szankciót, ám néhány alapember távozással fenyegetőzik. Tomas Rosicky, a német csapat cseh karmestere, aki a "lázadók" táborának vezetője, s a válogatott Sebastian Kehl sem hajlandó lemondani a szerződésében leírt összegről.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a vezetők milyen döntést hoznak, de Rosicky-ék akkor járnának a legjobban, ha csatlakoznak Jan Kollerhez, Stefan Reuterhez és Lars Rickenhez, akik elismerték, hogy valóban nagy hiba volt a belga FC Bruges elleni kudarc, amelynek következtében körülbelül 15 millió eurótól esett el e klub.
A Dortmund a BL-selejtező 3. körében az első mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett Belgiumban. A visszavágón ugyanilyen arányú német siker született, a hosszabbításban sem változott az eredmény, jöhettek a tizenegyesek, ahol a vendégek bizonyultak jobbnak.