Magdolna
18 °C
27 °C

Lázadás a Dortmundnál

MTI
2003.09.02. 17:07
A Borussia Dortmund húsz százalékkal csökkenteni akarja a labdarúgók fizetését, mert az együttes nem jutott be a Bajnokok Ligájának főtáblájára.
A játékosok közül többen jelezték, hogy tudomásul veszik a szankciót, ám néhány alapember távozással fenyegetőzik. Tomas Rosicky, a német csapat cseh karmestere, aki a "lázadók" táborának vezetője, s a válogatott Sebastian Kehl sem hajlandó lemondani a szerződésében leírt összegről.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a vezetők milyen döntést hoznak, de Rosicky-ék akkor járnának a legjobban, ha csatlakoznak Jan Kollerhez, Stefan Reuterhez és Lars Rickenhez, akik elismerték, hogy valóban nagy hiba volt a belga FC Bruges elleni kudarc, amelynek következtében körülbelül 15 millió eurótól esett el e klub.
A Dortmund a BL-selejtező 3. körében az első mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett Belgiumban. A visszavágón ugyanilyen arányú német siker született, a hosszabbításban sem változott az eredmény, jöhettek a tizenegyesek, ahol a vendégek bizonyultak jobbnak.