Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ronaldo újraszámolná Pelé góljait

MTI
2003.09.10. 16:31
A csatárfenomén Ronaldo kisebb futballháborút robbantott ki Brazíliában azzal az indítványával, hogy a szövetség számolja újra a legendás Pelé válogatottban szerzett góljait.

"Brazília akkoriban mindenféle szedett-vedett csapatokkal játszott, folyton 10-0-ra nyert, s ebből Pelé általában nyolcat rúgott. Szerintem csak az igazi meccseket kellene beszámítani, mert én ma már nem villoghatok efféle furcsa együttesek ellen" - mondta a Real Madrid világbajnok csillaga, hozzátéve: az 1996-os atlantai olimpián elért találatait is tekintetbe kéne venni a statisztikájában.

A 26 éves támadó a közelmúltban bejelentette, hogy szeretné megdönteni a "Fekete gyöngyszem" gólrekordját a válogatottban. Ő eddig 49-szer volt eredményes, így még kereken 46-ra van szüksége ahhoz, hogy a nevével kezdődjön a lista, elődje ugyanis 95-ször talált be az ellenfelek hálójába.

A jelenleg New Yorkban tartózkodó, 62 éves Pelé még nem reagált Ronaldo felvetésére, de egy vasárnapi tévéműsorban leszögezte: "Csak egy Pelé van, mint ahogy Frank Sinatrából vagy Michelangelóból is csak egy volt. Én voltam a legjobb és kész".